Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

Bent u op zoek naar een mooie vloerafwerking die past bij u, uw interieur en de rest van uw woning? Dan bent u momenteel waarschijnlijk druk bezig met het vergelijken van alle verschillende vloerafwerkingen. Er is immers genoeg aanbod. De eigenschappen, looks en prijzen van deze vloerafwerkingen zijn echter erg uiteenlopend. Wij zullen op deze pagina de parketvloer vergelijken met een PVC vloer. Want wat kan je nou eigenlijk verwachten als je kiest voor een van deze vloertypes?

Parket vs PVC

Het grootste verschil tussen een parketvloer en een PVC vloer is het materiaal waar de vloeren van gemaakt zijn. Een parketvloer is namelijk gemaakt van verschillende soorten (echt) hout. Een PVC vloer daarentegen is gemaakt van kunststof. PVC vloeren zijn echter vrijwel niet te onderscheiden van een echte houten vloer. 

Een ander verschil tussen de vloeren is het onderhoud. Dit hangt, zoals u wel zal begrijpen, nauw samen met het materiaal waarvan de vloer is gemaakt. Bij een parketvloer dient u erg voorzichtig te zijn met het bevochtigen van de vloer. Vocht kan namelijk in de houten vloer trekken, wat geen fraai gezicht is. Een PVC vloer daarentegen kan wel tegen water en kan dan ook gemakkelijker grondig gereinigd worden.

Een overeenkomst tussen een parketvloer en een PVC vloer, is dat beide vloertypes geschikt zijn voor vloerverwarming. Bij een parketvloer dient u wel duidelijk aan te geven dat u hier interesse in heeft aangezien dit niet op alle parketvloeren van toepassing is. Voor PVC vloeren geldt daarentegen wel dat alle verschillende type vloeren hier geschikt voor zijn. 

Contact

Bovenstaande vergelijking tussen parket en een PVC vloer is niet uitputtend. Er bestaan nog meer overeenkomsten en verschillen tussen de vloeren. Mocht u hier nog vragen over hebben kunt u altijd contact met ons opnemen. Ook voor andere vragen over vloerafwerking staan we voor u klaar. Wij helpen u graag verder!  

Gepubliceerd op 12-08-2019

De gehele collectie bekijken?

Ontvang de brochure direct per mail of maak een afspraak in onze showroom!

Waarom bij Uwpvcvloerenlegger.nl?

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring met het leggen van PVC vloeren.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de beste materialen van topmerken.

Duurzaamheid

Voorkom dat uw PVC vloer na enkele jaren haar uitstraling verliest.

Garantie

Wij zijn alleen tevreden met het allerbeste. U krijgt garantie op onze vloerafwerking.

Onze diensten

Uwnieuwbouwwoning.nl is gespecialiseerd in de complete afwerking van nieuwbouwwoningen. Door diverse werkzaamheden, zoals het leggen van een PVC vloer, behangen en sauzen van wanden en stukadoren van de plafonds, door één partij te laten uitvoeren voorkomt u een hoop stress.

Met het vakkundige team van Uwglasvezelbehanger.nl staat elke opdracht garant voor 100% kwaliteit. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren voor de afwerking van uw wanden werkt Uwglasvezelbehanger.nl wij samen met Sigma Coatings en ProGold.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Voor het stuken van uw wanden en plafonds is Uwstukadoors.nl de aangewezen specialist. Of het nu gaat om behangklaar of sausklaar stukwerk, wij denken met u mee en kijken samen naar de beste oplossing voor de afwerking van uw wanden en plafonds.